ANWB AutoMaatje in Etten-Leur

ANWB AutoMaatje

De Stichting Samenwerkingsplatform Etten-Leur is in 2017 opgericht door de volgende partijen: KBO Etten, Wijkvereniging Centrum, Ut Praotuis en Senioren Raad Etten-Leur. Naast de partijen maakt Stichting Samenwerkingsplatform Etten-Leur gebruik van externe deskundigen op aanpalende gebieden, zoals zorg, wonen. Inmiddels zijn ook andere buurthuizen toegetreden tot het platform.
De stichting wil stimuleren dat mensen die langer thuis kunnen/moeten blijven wonen inzicht krijgen in alle middelen en mogelijkheden die er voor hen beschikbaar zijn en gebruik kunnen maken van voorzieningen en ondersteuning in hun wijk. Dit doet de stichting onder andere door het publiceren van alle activiteiten in de diverse buurthuizen via de Bode en de website www.inetten-leur.nl, het uitgeven van de Zorg en Welzijn gids op papier en op de website en het bemensen van een telefonisch meldpunt waar mensen terecht kunnen met hun vragen aangaande welzijnsactiviteiten.

Waarheen brengt het AutoMaatje mij allemaal ?

Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto.

Je  vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter, fysiotherapeut of meedoen met activiteiten in een van de vele buurthuizen in Etten-Leur. Je schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke uitjes als een bezoekje af leggen , naar de kapper of gezellig winkelen.

De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Heb je vervoer nodig?

Neem dan minimaal twee dagen van tevoren contact op met het  ANWB AutoMaatje-meldpunt in Etten-Leur. Het meldpunt is van maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken tussen 10:00 en 12:00 uur op telefoonnummer:

06-42227991

De meldpuntmedewerker  zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je, op het door jou gewenste tijdstip, kan rijden.

De meldpuntmedewerker belt je terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor je gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer, plus eventuele parkeerkosten.

 

Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis.

Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Hoe word je automaatje?

Doe je graag iets voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger bij automaatje@inetten-leur.nl en vervoer jouw minder mobiele ‘ buren’ in je eigen auto. Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0.35 per kilometer, plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking hebben. Vrijwilligers zijn over het algemeen jonger dan 75 jaar. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag behoort tot de voorwaarden en het ondertekenen van de Gedragsregels * voor chauffeurs is onderdeel van deze procedure. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Voor vragen kunt je contact opnemen met de coördinator van ANWB AutoMaatje Etten-Leur, Deze is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 10:00 en 12:00 uur op telefoonnummer 06-42227899 of via automaatje@inetten-leur.nl

 

* Klik op gedragsregels om ze te lezen.

 

ANWB AutoMaatje Etten-Leur wordt mogelijk gemaakt door: